NASLOV PROJEKTA: Rasvjeta u školskom dvorištu
PREDLAGAČ: Amina Omanović
SAŽETAK PROJEKTA:

JU OŠ“Safvet-beg Bašagić“ Breza, nekadašnja OŠ „25 Maj“, osnovana je 24.03.1977 odlukom Skupštine općine Breza, broj: 01/1-0238-8/77 naziv“Safvet-beg Bašagić“ škola je dobila odlukom Općine Breza broj: 01/1-23-52/95 od 18.03.1995 Sjedište ustanove je u Brezi Ulica Branilaca grada bb.
Centralnu školu pohađa 418 učenika raspoređenih u 18 odjeljenja. Škola broji 74 uposlenika. Nastava se realizuje u dvije smjene, a škola radi 5 dana u sedmici tokom cijele školske godine izuzev praznika, neradnih dana i kolektivnog godišnjeg odmora.
Projekat “Rasvjeta u školskom dvorištu“ obuhvata postavljanje Led reflektora na školsku zgradu, fiskulturnu salu i objekat školske laboratorije koji su fizički povezan, te objekat PŠ“Župča“ koji je nedavno obnovljen novom fasadom i prozorima zbog čega je veoma važno da bude osvijetljen i na taj način zaštićen od neželjenih okupljanja osoba koje bi mogle oštetiti objekat.
Reflektori bi bili postavljeni na vanjskim zidovima škole što bi omogućilo osvjetljenje cijelog školskog dvorišta kao i poboljšalo rasvjetu sporednih ulica u školskoj blizini. Postavljanje reflektora vršit će se na glavnom ulazu- sjevernoj fasadi, sjevernoj fasadi fiskulturne sale, istočnoj fasadi tj strana okrenuta prema glavnoj ulici, južna fasada – dio gdje se nalazi školska laboratorija. Ukupna površina koju pokriva škola iznosi 2.380,39 m2.

PREDLOŽEN BUDŽET: 6.000,00 KM