NASLOV PROJEKTA:  Stvaranje uslova za razvoj sporta i sportskih aktivnosti – FK Mladost Župča
PREDLAGAČ: Damir Dinar
SAŽETAK PROJEKTA:

FK Mladost Župča je osnovana 1960. godine. Igrali su u brojnim nivoima takmičenja, počev od lige podsaveza Sarajevo, Sarajevsko-Zeničke zone, Regionalne nogometne lige Bosne i Hercegovine-Jug. Cilj kluba je unapređivanje, promicanje i poticanje nogometnog sporta na području Župče i šire, provođenje dijela programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladih , saradnja sa školama u cilju okupljanja mladih i njihovog usmjeravanja u nogometni sport i kompletna briga oko odgoja i usmjeravanja navedenih mladih nogometaša te razvijanje fizičkog i psihičkog zdravlja kod svojih članova, te time izbjegavanje utjecaja poroka današnjice (droga, alkohol i sl.).
Također jedan od osnovnih ciljeva kluba je i stvoriti sve potrebne uvjete za bavljenje nogometnim sportom, treningom i organizacija stručnog rada i takmičenje svih ekipa u klubu.
U klubu postoje slijedeći oblici organiziranja sportske nogometne aktivnosti:
1. Seniorski pogon
2. Škola nogometa (sa takmičarskim ekipama Juniori, kadeti, stariji pioniri, mlađi
pioniri, limači i netakmičarima-prednatjecateljima),
3. Veterani. Da bi klub nesmetano mogao raditi na postizanju zacrtanih ciljeva, potrebno je stvoriti uslove za rad. Obzirom da se zadnjih decenija nisu vršili ili su se vršili samo kozmetički radovi, to je dovelo do dotrajalosti i neuslovnosti pojednih dijelova objekta kao i prokišnjavanja krovne konstrukcije.
Cilj ovog projekta je dovođenje prostorija Kluba u optimalne uslove za normalan rad i funkcionisanje, a to se prevashodno misli na zadovoljenje potreba omladinskog pogona i seniorske ekipe Kluba.
Specifični cilj je izvršiti rekonstrukciju krova i natkrivanje preostalog dijela krova.

PREDLOŽEN BUDŽET: 6.000,00 KM